Thaise rode currypasta geeft gerechten net dat beetje extra en is gewoon te koop bij de supermarkt.
Je hebt nodig:
1-2 el Thaise rode currypasta
1-2 tl geraspte gemberwortel
1 tl geelwortelpoeder (koenjit)
2 el olie
2 dl kokosmelk
sap van ? limoen
zout, peper
16 grote rauwe garnalen, gepeld
4 lente-uitjes, in dunne reepjes
1-2 el geraspte gedroogde kokos
Roerbak de currypasta, gemberwortel en geelwortelpoeder circa 2 min. op zacht vuur in de olie.
Voeg 1 dl water, kokosmelk, limoensap en zout naar smaak toe en laat het mengsel nog 3 min. sudderen. Voeg de garnalen toe en verwarm ze 4-5 min. in de curry tot ze roze kleuren en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met lente-ui en geraspte kokos.
Heerlijk met een frisse salade bij (rauwkost of komkommersla) en basmatirijst.
Eet smakelijk!