Sauzen en marinades > Marinades
Piri piri marinade
(1/1)
Mariëlle:
Piri piri is van oorsprong Portugees. Ik heb daar jaren geleden voor het eerst Piri piri kip gegeten tijdens de vakantie en was meteen verkocht, wat lekker!
Deze piri piri marinade smaakt heerlijk bij elk soort vlees of vis. Laat alles minimaal 3 uur intrekken voor het lekkerste resultaat.
Als je kip marineert; voeg dan wat sinaasappelsap toe aan de marinade. Dan smaakt het nog lekkerder. Even grillen op de barbecue en smullen maar...!
Je hebt nodig:
2 tot 4 chilipepers :chili:
het sap van 2 citroenen
3 tenen knoflook, geperst
1 el fijngehakte peterselie of koriander (naar smaak)
flinke scheut olijfolie
wat versgemalen zwarte peper en zeezout
(bij kippenvlees 150 ml sinaasappelsap toevoegen)
Meng alles door elkaar. Deze marinade is genoeg voor ongeveer 1 kg vlees, vis, schaaldieren of kip.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie