Benodigdheden:
? 750 g lamsvlees
? 200 g gerookt (mager) spek in dobbelsteentjes
? 150 g cantharellen
? 80 gram roomboter
? 1 bosje peterselie
? 1 ui
? 1 teentje knoflook
? 1 theelepel peper
? zout
? 1 theelepel paprikapoeder
? 2 dl. water
? 2 potjes cr?me fra?che of 1 grote
? 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze:
1. Vlees in blokjes snijden en in 2/3 van de boter bakken.
2. Daarna gesnipperde ui toevoegen plus een teentje knoflook.
3. Paprikapoeder toevoegen + 2 dl. water en zout.
4. Met deksel op de pan 2 uur stoven.
Tegen het eind van de stooftijd:
5. Cantharellen schoonvegen en in stukjes snijden,
6. peterselie wassen en knippen.
Dan:
7. Spek in dobbelsteentjes in de rest van de boter uitbakken.
8. Cantharellen en peper erbij en alles bij elkaar nog een kwartier stoven. Daarna bij het vleesmengsel doen.
9. Bloem en cr?me fra?che door elkaar roeren en ook door het vlees/spekmengsel roeren.
10. Als laatste de geknipte peterselie erdoor en alles nog 5 minuten heet laten worden.
Serveren met aardappels (of puree) en rode kool.
Ook hetzelfde recept met rundvlees is erg lekker en iets minder machtig.
Met dank aan Janneke Vos