Supersimpel te maken, lekker voor op een warme zomerdag. Serveer er eventueel knapperig stokbrood bij met wat (kruiden)boter.
Je hebt nodig:
250 g grove pasta (penne bijvoorbeeld)
2 el balsamicoazijn
1 el gembersiroop
3 el fijngesneden bieslook
2 el kappertjes
4 el olijfolie
100 g dun gesneden bacon of katenspek
1 kropje Romaanse sla
200 g makreelfilet in stukjes/vlokjes
2 el fijngesneden bladpeterselie
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Kook de pasta beetgaar, voeg wat zout aan het kookwater toe.
Meng de balsamico azijn, gembersiroop, bieslook, kappertjes, olijfolie, zout en peper naar smaak, door elkaar.
Giet de pasta af en doe ze in een ruime kom.
Meng de dressing met de nog warme pasta en laat dit samen afkoelen. Bak intussen het spek krokant in een droge koekenpan. Laat het even afkoelen op keukenpapier.
Meng de slablaadjes, stukjes makreel en peterselie door de pasta. Tot slot het krokante spek toevoegen.
Lekker met een droge witte wijn. Eet smakelijk!