Auteur Topic: Salade Braganza (maaltijdsalade met tonijn, 4 personen)  (gelezen 1756 keer)

Offline Janneke

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 13
Salade Braganza (maaltijdsalade met tonijn, 4 personen)
« Gepost op: 04 juni, 2008, 08:11:28 am »
Voor de warme dagen:

Vissalade ?Braganza?

Ingredi?nten

1.   ca 350 gram tonijn (naturel, uit blik en uitgelekt gewogen!!)
2.   2 grote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden, liefst zonder pitjes
3.   ? komkommer, geschild en in blokjes gesneden
4.   2 eieren, hard gekookt, grof gehakt
5.   16 zwarte olijven, ontpit, grof gehakt
6.   4 eetl. Mayonaise
7.   1 teentje knoflook, uitgeperst
8.   2 bosuitjes, met veel groen, ragfijn gesnipperd
9.   1 eetl. Fijngehakte (blad)peterselie
10.   1 eetl. Fijngesneden bieslook en/of dille
11.   zout
12.   witte peper uit de molen
13.   1 kropsla, in kleine stukjes gescheurd
14.   1? eetl. Kleine kappertjes, uit potje, uitgelekt



Bereidingswijze

1.   Verdeel de tonijn in kleine stukjes. Leg ze in een kom en voeg tomaten, komkommer, eieren en olijven toe. Schep alles enkele malen luchtig om;
2.   Meng mayonaise met knoflook, bosuitjes en tuinkruiden. Schep de saus door de inhoud door de inhoud van de kom met tonijn. Proef de salade en voeg eventueel nog wat zout en/of witte peper toe;
3.   Verdeel de sla als bedjes op de borden. Schep de tonijnsalade in het midden er op. Strooi de kappertjes er over;
4.   Geef er sneetjes licht geroosterd witbrood bij.


Info

De maaltijdsalade met tonijn wordt in Portugal bij voorkeur samengesteld met verse gepocheerde tonijn. Met tonijn (naturel) uit een blikje smaakt de salade echter niet minder goed. De naam dankt het gerecht aan de vroegere vorstelijke familie die over Portugal heerste en in het begin van de 20e eeuw van de troon werd verdreven.


Tip:
gebruik in zout ingelegde kappertjes. Wel 20 min. in schoon water, steeds verversen maar ze zijn veel lekkerder dan in azijn ingelegd.
« Laatst bewerkt op: 16 november, 2008, 21:52:05 pm door Marielle »