Aardappelgerechten & Salades > Salades

Salade met appel, peer en camembert

(1/1)

Janneke:
Salade met appel, peer en camembert

(voorgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor minder personen :yes:)

Ingredi?nten

?   2 appels met rode schil
?   2 rijpe handperen
?   sap van 1 grote citroen
?   1 zakje gemengde sla

Voor de kaasdressing:
?   1 camembert van ca. 300 gr
?   1 bekertje cr?me fra?che (125 gr.)
?   1 glas witte wijn
?   versgemalen peper

Bereidingswijze

1.   Leg de camembert voor de saus een half uurtje in de diepvries, zodat de korst er makkelijk afgesneden kan worden.
2.   Snijd de kaas in blokjes en doe ze met de cr?me fra?che en de wijn in een steelpannetje. Laat de kaas op laag vuur, regelmatig roeren, smelten.
3.   De saus mag niet koken. Breng op smaak met peper. De kaassaus kan ook heel goed in de magnetron worden gemaakt en voor het gebruik voorzichtig worden opgewarmd.
4.   Was de appels en de peren zorgvuldig onder de kraan en droog ze. Snijd ze met de schil en zonder de klokhuizen elk in 12 parten en bestrijk ze meteen met een kwastje met het citroensap, om verkleuren te voorkomen.
5.   Verdeel de sla over de borden. leg er in de vorm van een bloem om en om de plakjes appel en peer op. Giet er de warme saus over en serveer meteen.

Info
Een feestelijke wijn, zoals droge mousserende wijn: champagne, Spaansa cava, italiaanse spumante (5 ? 7? C).

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie