Voorgerechten > Soepen

Horto supal kalokariano (Griekse zomerse groentesoep)

(1/1)

Janneke:

Horto supal kalokariano (zomerse groentesoep)
(6 personen)
?   4 eetlepels boter
?   1 fijngehakte middelgrote ui
?   2 courgettes, in stukjes gesneden
?   1/2 komkommer, in stukjes gesneden
?   1/2 krop sla fijngesneden,
?   6 eetlepels doperwten
?   2 tomaten, geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden
?   12 sjalotten in plakjes
?   2 eetlepels gehakte peterselie
?   1/2 eetlepel fijngehakte verse munt ?f 1 theelepel gedroogde munt
?   1/2 eetlepel fijngehakte basilicum ?f 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum
?   2 liter kokende kippen- of groentenbouillon
?   1/2 theelepel suiker
?   1/2 theelepel zout
?   versgemalen zwarte peper

1.   Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is.
2.   Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
3.   Voeg alle overige ingredi?nten toe en breng de soep aan de kook.
4.   Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie