Auteur Topic: Franse mosselen,hoofdgerecht 4 personen  (gelezen 3831 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Franse mosselen,hoofdgerecht 4 personen
« Gepost op: 17 mei, 2007, 21:58:32 pm »
Mosselen op z'n Frans,lekker en eenvoudig te bereiden.

Je hebt nodig:


4 kilo mosselen
2 bosuitjes
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 venkelknollen
4 el olijfolie
2 blikken tomatenblokjes 400 ml
2 bakjes wereldkruiden Frankrijk(Verstegen)
400 ml droge witte wijn
zout en versgemalen peper
1 a 2 stokbroden met evt kruidenboter.

Voorbereiding:
Maak de mosselen schoon en verwijder kapotte mosselen. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukken.

(tip:Mosselen die openstaan en na een ferme tik niet sluiten;verwijderen.Mosselen die na het koken nog gesloten zijn:niet eten,gewoon weggooien.Reken per persoon altijd 1 kilo mosselen.)

Bereidingswijze:
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Halveer de venkelknollen,verwijder de harde kern en snijd ze in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in de mosselpan en bak de venkel met de sjalotjes ongeveer 4 minuten,bak daarna ook de knoflook mee. Voeg daarna de wereldkruiden toe,samen met de tomatenblokjes,bak ze ongeveer een minuut of twee mee. Voeg de wijn toe aan de groenten en laat alles even inkoken.Breng evt. op smaak met zout en peper. Voeg de mosselen toe aan de groenten en kook de mosselen afgedekt in ongeveer 9 minuten gaar.
Voeg halverwege de kooktijd de bosuitjes toe.Schud regelmatig om .
Verdeel de mosselen over 4 diepe borden.
Serveer met stokbrood en kruidenboter of (zelfgemaakte) frieten en(knoflook)mayonaise.

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 20 april, 2008, 14:01:16 pm door Marielle »