Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Albondiga's ( Spaanse gehaktballetjes 10 personen)
(1/1)
Janneke:
Albondiga?s
(voor 10 personen)
Ingredi?nten
? 250 gr gehakt
? 1 sjalot
? 2 sneetjes witbrood
? 3 eetl witte wijn
? 1 rode peper
? 2 teentjes knoflook
? 1 rode peper
? 2 eetl peterselie
? 1 ei
? Nootmuskaat
? Peper en zout
? Olijfolie
? 1? dl gezeefde tomaten
Bereidingswijze
1. Snijd de korstjes van het brood en besprenkel het met de witte wijn. Snijd het brood in kleine stukjes.
2. Snijd de sjalot, de peterselie en de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd de peper in kleine reepjes.
3. Meng het gehakt met het brood, de sjalot, de rode peper, de knoflook, de helft van de peterselie, het ei, wat nootmuskaat en wat peper en zout. Maak van het gehaktmengsel kleine balletjes.
4. Verhit wat olijfolie in een braadpan en braad de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom aan.
5. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel op laag voor ca. 15 minuten garen
6. Leg de gehaktballetjes met de tomatensaus in een diep bord of een schaal.
7. Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie.
Info
De abondiga?s kunnen zowel koud als warm gegeten worden.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie