Japans voorgerecht met gegrilde tonijnfilet op een frisgroen slabedje en een dressing van wasabi.
Je hebt nodig:
2 tonijnfilets,vers of uit de vriezer,
zakje rucola,
1 limoen,
olijfolie,
3 el sojasaus,
2 el sesamzaadjes(geroosterd),
1tl wasabipasta,
beetje poedersuiker,
2 tl balsamicoazijn,
zout en versgemalen zwarte peper.
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan,blijf er wel bij want het verbrandt snel! Meng de sojasaus met de balsamicoazijn en marineer hierin de tonijnfilets ongeveer een half uur.
Maak intussen de dressing van het limoensap,olijfolie en wasabipasta.Breng op smaak met zout,peper en poedersuiker. Verwarm de rest van de olie in een (grill)pan en bak hierin de tonijn niet te lang,zodat hij van binnen nog ros? is.
Meng de rucola met de dressing en verdeel over twee borden. Snijd de tonijn in plakken en verdeel de sesamzaadjes erover.
Eet smakelijk!