Hoofdgerechten > Ovenschotels
Aspergetaartjes met ham en kaas (hoofdgerecht 4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker: asperges! Dit keer een heel lekker recept uit de oven. Gebruik van die kleine 1 persoons ovenschaaltjes. Lekker met krieltjes in de schil met wat kruidenboter.
Je hebt nodig:
500 gram witte asperges, geschild en kontje verwijderd
een half bouillonblokje naar smaak
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram (achter)ham, dikke plak
4 eieren
1 pakje slagroom (200g)
4 eetlepels fijngehakte dille
150 gram geraspte kaas
peper en zout
Kook de asperges circa 20 minuten gaar in ruim water met het bouillonblokje en laat ze goed uitlekken. Vet de ovenschaaltjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Snijd de ham in blokjes. Klop de eieren los met de room, dille, geraspte kaas, peper en zout naar smaak. Snijd de asperges in (niet te kleine) stukjes.
Verdeel de asperges en hamblokjes over de ovenschaaltjes. Schenk het eimengsel erover en bak de taartjes ongeveer een half uurtje.
Laat ze iets afkoelen, serveer met de krieltjes en smikkelen maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie