Auteur Topic: Garnalencocktail met mango en limoendressing( 4 personen voorgerecht)  (gelezen 2322 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Dit recept vond ik bij de plaatselijke visboer; meteen even uitgeprobeerd...lekker!   :puh2:

Je hebt nodig:

250 g Hollandse garnalen
1 rijpe mango
2 stengels bleekselderij
1 el verse fijngehakte bieslook

Voor de dressing:

125 ml cr?me fra?che
2 el scharrelmayonaise
2 el limoensap
1 el droge sherry of droge witte wijn
versgemalen zwarte peper
blaadjes (veld)sla
plakjes citroen ter garnering

Schil de mango, halveer de vrucht, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de stengels bleekselderij in dunne, smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen.

Meng voor de dressing de cr?me fra?che, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper.
Schik de blaadjes sla op 4 mooie bordjes of in 4 coupes.
Schep de dressing luchtig door het garnalenmengsel en verdeel over de sla. Garneer met een plakje citroen.

Eet smakelijk!

TIP: de mango is goed te vervangen door meloen, nectarine of verse perzik.