Voorgerechten > Koude voorgerechten
Gerookte zalm met avocado, rucola en feta-kaas
(1/1)
Mariëlle:
Simpel maar luxe ogend voorgerechtje! Het lijkt een vreemde combi met de feta kaas maar het is echt heel lekker...
(bron: Frisse Gerechten)
Je hebt nodig:
Voor de salade:
250 g gerookte zalm,
1 avocado,
150 g rucola,
300 g verbrokkelde fetakaas,
4 el geroosterde hazelnoten,grofgehakt.
Voor de dressing:
6 el balsamicoazijn,
4 el extra vierge olijfolie,
zout en peper
Klop de dressing alvast en breng op smaak met zout en peper. Was de rucola en verwijder de lange steeltjes. Meng ze met de dressing.
Schil de avocado,snijd in de lengte door de helft,en snij vervolgens in de lengte in repen van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de avocado over 4 borden en verdeel vervolgens de rucola op de avocado.
Verdeel vervolgens de plakjes gerookte zalm op de rucola en strooi er de verbrokkelde feta en de gehakte hazelnoten over. Tot slot wat versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie