Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Chocoladecakejes met smeltende chocolade
(1/1)
Mariëlle:
Kleine minicakejes met echte chocolade erin, voor de echte chocoholics! :bonk:
Je hebt nodig:
200 g pure chocolade, in stukjes
25 g zachte boter
100 g bruine basterdsuiker
3 grote eieren
25 g bloem
6 muffinvormpjes/souffl?vormpjes, ingevet
Verwarm de oven voor op 200 ?C. Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron, roer om, en herhaal dit elke 10 seconden tot de chocolade is gesmolten. Of smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren.
Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt.
Klop de boter met de basterdsuiker. Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door.
Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft. Serveer direct.
Tip: ook lekker als toetje met een bolletje vanille ijs.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie