Auteur Topic: Romige knoflookmosselen ( hoofdgerecht 1 persoon)  (gelezen 3046 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Romige knoflookmosselen ( hoofdgerecht 1 persoon)
« Gepost op: 20 april, 2008, 16:33:38 pm »
 :puh2: :puh2: Mosselen, yumyum. De combinatie met de roomkaas (boursin) is niet te versmaden!   :kwijl:

Je hebt nodig:

1 kilo verse mosselen
1 venkel
1 bruin pistoletje
125 g verse roomkaas met kruiden (boursin of merkloze roomkaas met kruiden)
2 dl droge witte wijn
beetje roomboter

Spoel de mosselen met koud water.
Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Maak de venkel schoon en snijd deze in blokjes.
Halveer het pistoletje en bestrijk met wat roomkaas.
Smelt de roomboter in de mosselpan. Bak hierin de venkelblokjes even aan totdat ze glazig zien.
Voeg dan de wijn toe.Rest van roomkaas erdoor roeren, eventueel wat zout en peper toevoegen.

Doe de mosselen in de pan, doe het deksel erop en kook ze op hoog vuur; net zolang totdat ze open gaan staan. Dit is circa 5 tot 6minuten; niet veel langer anders worden de mosselen taai. Schud ze af en toe om zodat de saus overal goed verdeeld word.
Eet ze direct uit de pan of schep ze over op een diep bord. Serveer met het pistoletje.

Eet smakelijk!

« Laatst bewerkt op: 13 augustus, 2008, 22:57:54 pm door Marielle »