Van oorsprong eigenlijk een Duits recept. Meestal eten de Duitsers er spätzle bij (soort eierdeeg in sliertjes). Maar daar ben ik niet zo gek op.
Je kunt het ook eten met rijst of met (zoals wij) aardappelkroketten en salade. Dit recept is met rijst.
Je hebt nodig:
75 g meergranenrijst
zout, versgemalen zwarte peper
1 schnitzel (ca. 150 g)
1 bakje paddestoelenmelange
20 g boter
1 zakje Stroganoffsaus kant en klaar (Knorr in van die groene zakjes)
Kook de rijst gaar met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.Snijd de schnitzel in dunne reepjes en bestrooi met wat zout en peper.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes(niet te klein!).
Bestrooi ze met zout en peper.Smelt de boter in een pan. Reepjes vlees in ca. 2 minuten bruin bakken.
Paddestoelen toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Stroganoffsaus erdoor roeren en geheel goed doorwarmen. Serveer met de rijst of een ander bijgerecht naar keuze.
Lekker met een koele droge, witte wijn. Eet smakelijk!