Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Gebakken appel met vanillesaus
(1/1)
Mariëlle:
Ik ben niet zo van de toetjes, maar warme appeltjes smaken altijd goed..
je hebt nodig:
250 ml melk
1 vanillestokje
2 appels (bv. Jonagold)
40 gram boter
1 el suiker
1 tl kaneel
2 eierdooiers
50 gram suiker
handje amandelschaafsel
Doe de melk in een pan met dikke bodem. Snijd het vanille stokje open en schraap het met een mesje leeg in de melk. Leg het stokje ook in de melk. Breng de melk aan de kook, temper de hittebron en laat de melk ca. 20 min. trekken, haal daarna het vanillestokje uit de melk.
Klop, terwijl de melk intrekt, de eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Giet een scheutje warme melk bij het eimengsel en mix alles goed door elkaar. Giet vervolgens beetje bij beetje het eimengsel bij de melk, verhit de melk op een laag vuur en blijf mixen tot een lobbige saus ontstaat.
Boor de klokhuizen uit de appels, schil de appels en snijd in vier dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en bak de appelschijven enkele minuten aan beide kanten. Bestooi de schijven met wat suiker en kaneel.
Verdeel de appelschijven over vier bordjes en giet de warme vanillesaus over en naast de appel. Garneer eventueel met een stukje van het vanillestokje en wat amandelschaafsel.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie