Heerlijk hartige quiche, lekker knapperig door de cashewnoten!
Je hebt nodig:
1 stronk broccoli, in roosjes
2 rode uien, grof gesnipperd
3-4 knoflooktenen, fijngesneden
boter of olijfolie
200 g brie, in plakjes
150 g boursin met knoflook en fijne kruiden
1 blikje croissantdeeg (Danerolles) of een kant-en-klare quichebodem of
4 eieren
100 g gezouten cashewnoten (kan vervangen worden door uitgebakken spek voor niet vega variant))
versgemalen peper & zout
Oven voorverwarmen op 200 ?C. Kook de broccoliroosjes in ca. 4 minuten beetgaar. Bewaar een ? dl kookwater, giet de roosjes af , spoel af met koud water en laat uitlekken.
Fruit de ui in de boter of olie glazig. Bak het spek mee als je dat gebruikt. Verwarm de boursin met het achtergehouden broccolikookvocht en roer tot een gladde saus.
Klop de eieren door door de boursinsaus. Bekleed een ingevette quichevorm met het croissantdeeg en verdeel ui(+ spek) en broccoli over de bodem. Verdeel het boursinmengsel over de broccoli en verdeel de cashewnoten erover. Dek het geheel af met brie en bak de quiche in ? 30 min. gaar.
Eet smakelijk!