Auteur Topic: Marinades voor vlees of vis  (gelezen 4103 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Marinades voor vlees of vis
« Gepost op: 30 mei, 2007, 22:21:19 pm »
Diverse marinades voor vlees,kip en/of vis.(bron o.a.:Jamie Oliver)


Toscaanse marinade

1tlzwarte peperkorrels
2 kleine gedroogde pepers
1 el venkelzaad( toko)
1 takje rozemarijn,fijngesneden
3 tenen knoflook
1 biologische citroen
olijfolie
(vijzel is wel makkelijk)

Stamp in een vijzel de peperkorrels,pepers en venkelzaad met wat zout,voeg de rozemarijn en de knoflook toe en meng ze door elkaar.
Boen de citroen goed schoon,rasp de gele schil af en pers hem uit.
Meng de schil,sap en wat olijfolie door het kruidenmengsel.
Geschikt voor lamsvlees of varkensvlees.


Smokey marinade

1 handvol verse laurierbladeren
2 tl grof zeezout
1 el gerookt paprikapoeder(specialiteitenwinkel of toko)
3 tl komijnzaad(toko)
2tl hele zwarte peperkorrels
1 tl korianderzaad(toko)

Stamp de laurier met het zout in een vijzel totdat de blaadjes fijn zijn.Verwijder eventueel de nerven en voeg dan de specerijen toe,
stamp ze tot een poeder.

Lekker bij vlees of vis.


Cara?bische marinade

2 limoenen
1 kaneelstokje
2 tl piment
1 tl nootmuskaatpoeder
1 tl cayennepeper
1 el verse tijmblaadjes
olijfolie
(tip:voor extra pittige marinade:voeg 1 rode chilipeper toe,in ringetjes gesneden)

Boen de limoenen schoon,rasp de schil en pers ze uit.
Stamp in een vijzel het kaneelstokje,en voeg de specerijen,tijm,limoenschil en limoensap toe.(en evt.de rode chilipeper)
Voeg wat olijfolie toe en flink wat zout en peper.
Dit smaakt heerlijk bij kip.
« Laatst bewerkt op: 29 februari, 2008, 21:44:02 pm door Marielle »