Dit recept is origineel Vlaams.Het kost wat tijd (2,5 uur) maar is heelijk. Lekker met zelfgemaakte Vlaamse friet of ouderwets met gekookte aardappelen en rode kool.
Je hebt nodig :
2 uien; geschild en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
800 g runderpoulet /riblappen(magere)
wat bloem
30 g zachte roomboter
1 fles trappisten dubbelbier
1 laurierblaadje, 2 takjes thijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
halve tl (versgeraspte) nootmuskaat
Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes, bestrooi met zout en peper en haal even door de bloem.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees bruin aan. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe. Bak deze 2 minuten mee.
Voeg laurier, thijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe. Bak even mee en blus af met het flesje trappistenbier.
Laat het gerecht op een zacht vuurtje minimaal 2,5 uur stoven met deksel op de pan.
Tip : lekker met zelfgemaakte Vlaamse frieten:
1 kg aardappelen, geschild, in dikke repen gesneden, afgespoeld in water en drooggedept.
Bak ze eerst 5 minuten op 160 graden. Leg ze even op keukenpapier. Verwarm de friteuse nu op 180 graden en bak de frieten nu af.
Eet smakelijk!