Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten

Kaiserschmarren (ongeveer 6 personen) toetje

(1/1)

Mariëlle:


Kaiserschmarrn is een lekker nagerecht gemaakt van pannenkoekbeslag met rozijnen en suiker. Over het ontstaan van dit dessert doen veel verschillende verhalen de ronde... Een ervan is dat keizer Franz Joseph tijdens de jacht de weg kwijtraakte. Een boerenvrouw vond hem uitgeput en redde hem met deze rijke pannenkoek!

Je hebt nodig:


50 g blanke rozijnen
2 el rum
100 g bloem
4 el slagroom
1 ? dl melk
zout
3 eieren, gescheiden
1 zakje vanillesuiker
30 g boter
40 g geschaafde amandelen
1-2 el poedersuiker

Week de rozijnen 30 min. in de rum. Roer van de bloem, slagroom en melk een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en de eidooiers.
 Laat het beslag circa 30 min. rusten. Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en spatel dit mengsel voorzichtig door het beslag.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de amandelen 1 min. Schenk het beslag erop, strijk het glad en strooi de rozijnen erover. Bak de kaiserschmarrn in 4-5 min. goudgeel, keer hem en bak ook de andere kant goudgeel. Verdeel hem met een lepel in onregelmatige stukken (niet snijden) en bestrooi hem met poedersuiker.

Serveer er eventueel jam bij, honing en/ of gezoete slagroom,... :puh2:geniet ervan!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie