Auteur Topic: Omelet op z'n Drents (lunch of simpel avondeten)  (gelezen 2863 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Omelet op z'n Drents (lunch of simpel avondeten)
« Gepost op: 09 augustus, 2008, 21:13:47 pm »
 :puh2: Deze hartige en goed gevulde omelet is makkelijk te bereiden en vult enorm goed! Ook ideaal om de restjes groente uit de koelkast nog nuttig te gebruiken. Weggooien is zonde!

Reken per persoon 4 grote (eko)eieren. Kluts ze in een ruime kom en voeg ruim (chili)peper en wat zout toe.
Verder:
- plakjes aardappel die je meebakt met de spekreepjes
- wat mager gerookte spekreepjes (kant en klaar 100 of 200 g afhankelijk van aantal eters en smaak) en ietsje roomboter.
- wat geraspte kaas naar smaak
- en: allerlei gemengde groenten in kleine stukjes/ reepjes. Denk aan ui, prei of lenteui, courgette, doperwtjes, paprika en wat stukjes champignons.


Bak de spekjes zachtjes uit in een pan met anti aanbaklaag samen met de plakjes aardappel. Voeg na een minuut of 5 de groentestukjes toe en bak even mee. Zo krijgen de groentes een lekker rooksmaakje.
Hou dit mengsel even apart en laat afkoelen.
Meng intussen het geklutste ei met de geraspte kaas. Meng de gebakken, afgekoelde groente door het eimengsel.

Smelt wat roomboter in een pan met anti-aanbak laag (dezelfde dus  :biggrin: ) en schenk het eimengsel in de pan. Bak op middelmatig vuur gaar en keer eventueel om halverwege.

Lekker met een dikke plak (zelfgebakken) brood en kruidenboter.. Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 14 september, 2009, 23:47:02 pm door Marielle »