Auteur Topic: Spaghetti met garnalen-citroenroomsaus(hoofdgerecht)  (gelezen 2748 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Spaghetti met garnalen-citroenroomsaus(hoofdgerecht)
« Gepost op: 17 mei, 2007, 23:04:50 pm »
Lekker fris en zomers gerechtje.
Ingrediënten:
Spaghetti voor 2 personen,200 ml slagroom(liefst vers),3 bosuitjes,2-3- el.citroensap,125 ml groentebouillon,200 g kleine rose garnalen,een paar blaadjes basilicum,versgemalen zwarte peper,zout,beetje boter.

Bereidingswijze:
Snij de bosuitjes in kleine reepjes en bak ze zachtjes in de boter. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
Room,citroensap en bouillon toevoegen aan de bosuitjes.Even laten pruttelen en blijven roeren,totdat het meeste vocht verdampt is en er een romig sausje overblijft.
Even proeven of er nog zout en/of peper bij moet.
Voeg tenslotte de garnaaltjes toe,even doorwarmen,-niet te lang anders worden ze taai!-en vermeng de saus met de spaghetti.
Serveer met een paar basilicumblaadjes in reepjes gesneden. Eet smakelijk!!

Serveertips:
Lekker met een gekoeld wit wijntje.
« Laatst bewerkt op: 20 februari, 2013, 23:34:15 pm door Mariëlle »