Auteur Topic: Romige zalmquiche met verse dille en zachte geitenkaas(ongeveer 6 personen)  (gelezen 2724 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle


De gerookte zalm geeft deze hartige taart een intense smaak, heerlijk in combinatie met de dille.

Je hebt nodig:

7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
4 eieren
1? dl cr?me fra?che
250 g gerookte zalm, in reepjes
100 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc naturel)in vlokjes
2 el fijngesneden dille
peper
handje pijnboompitjes

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 28-30 cm doorsnede.
Bekleed een ingevette taartvorm van circa 24 cm doorsnede met het deeg en prik de deegbodem een aantal keren in met een vork. Klop de eieren los met de cr?me fra?che. Roer er de zalm, vlokjes geitenkaas, dille en peper naar smaak door.
 Schenk dit mengsel op de taartbodem en bak de taart in 30-40 min. lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200?C. Serveer hem warm. Bestrooi voor het serveren met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!