Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Javaanse speklapjes

(1/1)

Mariëlle:
Deze speklapjes smaken super bij een rijsttafel of bij nasi of ander Oosters gerecht.

Je hebt nodig:

1 el sambal
1 el kerrie djawa
3 el ketjap manis
1 el bruine suiker
8 dun gesneden speklapjes heel of in stukken
1 ui geschild en gesnipperd
olie
2 stronken bleekselderij in reepjes

Meng de sambal met de kerrie djawa, de ketjap en de bruine suiker en wrijf de speklapjes in met dit mengsel.

Laat 1 uur marineren.

Snijd de ui in halve ringen.

Bak de speklapjes in een scheutje olie in 10 a 15 min goudbruin en knapperig. Bak daarna de uien snel bruin.

Schep de uien over de speklapjes en garneer met selderij.

Eet smakelijk!

 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie