Deze speklapjes smaken heerlijk als bijgerecht bij nasi, rijst of bij een rijsttafelbuffet. Met sajoer boontjes is heel lekker!
Je hebt nodig:
500 g speklappen zonder zwoerd, ongekruid
2 fijngesneden sjalotten
sap van 1 citroen
1 teen knoflook, geperst
1 el sambal
1 el gembersiroop
3 el ketjap asin
1 snufje ketoembar(koriander)
1 snufje djinten(komijn)
1 el olijfolie
Snijd de speklappen in niet te kleine stukjes, ongeveer 2cm bij 4 cm.Maak de marinade door alle ingredienten door elkaar te mengen.
Leg de stukjes speklap erin en schep goed door. Laat minimaal 1 uur intrekken. Laat uitlekken in een vergiet en bak de stukjes speklap krokant in een pan met anti aanbaklaag.
Schep ze even op een stuk keukenpapier om uit te laten lekken. Geef er rijst of nasi bij en groente naar keuze.
Eet smakelijk!