Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Belegde Broodjes
Gevuld stokbroodje met bacon, kaas en knoflook 4 personen
(1/1)
Mariëlle:
:wijn: Stokbroodje, hmm. Met vulling altijd hmmm! Serveer er eventueel soep bij als goed vullende hoofdmaaltijd op een warme dag.
Je hebt nodig:
1 stokbrood naar keuze
50 g margarine of lekkerder roomboter
100 g smeerkaas
1 eetl. fijngesneden peterselie
peper
knoflookpoeder
200 g bacon
aluminiumfolie
Oven op 180 gr. verwarmen. Scheur een stukje alu-folie af van zeker twee maal de breedte van het stokbrood. Je moet het er volledig in kunnen pakken. Snij het stokbrood om de 2 1/2 cm in tot bijna op de bodem, maar laat het wel aan elkaar zitten. Besmeer de glimmende kant van het alu-folie in met een beetje boter.
Roer de overige boter door de smeerkaas en doe er de peper, peterselie en de knoflookpoeder bij. Leg in elke snede van het brood een beetje van het mengsel. Rol een baconlapje op en leg dit bovenop het mengsel in elke snede.
Leg brood op alu-folie en vouw dicht. Zet het stokbrood in het midden van de oven en verwarm het ca.20 min. Maak de laatste paar minuten de bovenkant van het folie los en vouw het alu-folie open. Je kunt het warme, lekker ruikende stokbrood op het folie presenteren.
:duim: Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie