Deze salade is ook perfect voor een buffet!
200 g macaroni (liefst macaroni rigate,daar zitten van die kleine ribbels op waardoor de saus beter pakt)
2 dikke plakken ham,250 g
250 g champignons
50 g boter
2 avocado's
zwarte olijven zonder pit,gehalveerd.Of nog makkelijker,kant en klare zwarte olijfplakjes in pot,100 g.,uitgelekt.
2 sjalotten,fijngesnipperd
2 dl yoghurt
2 el scharrelmayonaise
4 el fijngehakte peterselie
1 el citroensap,peper en zout
Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout.Giet ze af,spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Snijd de ham in blokjes en de champignons in plakjes.Verhit wat boter en bak de hamblokjes en de champignons ongeveer 5 minuten.Voeg na 1 minuut de sjalotjes toe en bak ze mee.
Laat het mengsel afkoelen.
Schil de avocado,verwijder de pit en snijd ze in blokjes.
Maak een saus van de mayonaise,yoghurt en 3 el peterselie.Voeg naar smaak zout,peper en citroensap toe.
Meng de afgekoelde macaroni in een grote kom samen met het champignonmengsel,olijven en de blokjes avocado.
Schep de saus er voorzichtig door.
Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Bestrooi met de overgebleven 1 el peterselie en wat olijfjes ter garnering.
Eet smakelijk!