Hoofdgerechten > Varkensvlees
Gevulde varkenshaas 6-8 personen
(1/1)
Mariëlle:
De varkenshaasjes worden voor het bakken in rauwe ham gerold en krijgen daardoor een heerlijk krokant korstje.
Ingredi?nten:
2 flinke varkenshaasjes van circa 350 gram per stuk
handvol salieblaadjes
zout, peper
6-8 dunne plakken rauwe ham (parmaham)
2-3 el olijfolie
1-2 dl kalfsfond (pot)
2-3 el slagroom
Dit gerecht kan 4 uur van tevoren worden klaargemaakt. Maak met een aanzetstaal of lang, puntig mes in de lengte een gaatje in het midden van de varkenshaasjes. Stop de salieblaadjes in de gaatjes, duw ze er verder in met de steel van een houten pollepel. Bestrooi het vlees met zout en peper en verpak elk varkenshaasje in 3-4 plakken ham die elkaar een beetje overlappen. Leg de pakketjes in een ingevette braadslede, bestrijk ze met olie en bak ze circa 35 min. in een voorverwarmde oven op 180?C. Laat de varkenshaasjes uit de oven circa 5 min. rusten en snijd ze voor serveren in plakken. Zet de braadslede op zacht vuur, voeg de fond toe en roer de aanbaksels los. Roer de slagroom erdoor en laat de saus iets dikker worden. Serveer de saus bij het vlees.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie