Hoofdgerechten > Gevogelte
Kipfilet gevuld met notenkaas (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Met dit recept maak je van een "gewoon" kipfiletje een heerlijk apart gerecht.
Je hebt nodig:
4 kipfilets
50 g ontbijtspek (plakjes)
2 el boter
1 fijngehakte sjalot
50 g pecannoten, gehakt
1 kleine verpakking rambol notenkaas
wat verse fijngesneden kruiden naar smaak (peterselie,bieslook,salie,basilicum)
1 teen knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
Verwarm boter in de pan.Snijd het spek heel fijn en bak het samen met de sjalot glazig.Voeg de noten, verse kruiden en knoflook toe.
Bak even mee en laat afkoelen.
Haal de kleine "haasjes" van de kipfilet af. Dat is het kleinste stukje vlees, circa 2 cm dik. Zet apart voor de vulling.
Maak in elke kipfilet een snede van ca 5 cm lang.Pas op dat je de kipfilet niet in tweeën snijdt!
Er zit nu een holte in de kipfilets. Sla, als de kipfilets te dik zijn, ze nog even plat tussen folie, gebruik hiervoor een deegroller of een (wijn)fles.
Hak de "haasjes" fijn ,het liefst met een mini hakselaar of keukenmachine.Meng het met het noten, rambol notenkaas en spekmengsel.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en vul ze met de noten/kaas/ kipgehakt/ spekvulling. Steek ze dicht met een prikkertje.
Bak de kipfilets gaar en bruin, voeg wat water toe tijdens de bereiding. Bak ze circa 10 minuten per kant.
Lekker met gepofte aardappel en sperzieboontjes.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie