Hoofdgerechten > Maaltijdsalades

Italiaanse salade, 2 personen, bij- of lunchgerecht

(1/1)

Mariëlle:
Een salade is altijd heerlijk, geef er voor wat meer vulling wat stokbrood of ciabatta met kruidenboter bij.

Je hebt nodig:

100 gram rucola sla
100 gram slamelange naar keuze
250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
125 gram mozzarelline (mini mozzarellabolletjes) of gebruik in blokjes gesneden grote bol mozzarella.
75 gram pijnboompitten
100 gram serranoham
scheut olijfolie extra virgine naar smaak
scheut olijfolie traditionale naar smaak
balsamicoazijn
verse basilicum
Parmezaanse kaas, ruim (dat is het lekkerst!) 

Doe de rucola in een slakom en scheur de blaadjes in kleinere stukken. Voeg de slamelange toe. Doe de tomaatjes bij de sla en voeg de bolletjes mozzarelline toe.

Rooster de pijnboompitten licht in een braadpan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen en voeg toe aan de salade.

Roer het geheel goed door.Bak in dezelfde pan de serranoham kort in olijfolie traditionale. Laat de ham uitlekken op keukenpapier en snijd hem in stukjes. Strooi de stukjes ham over de salade. Giet hierna wat olijfolie extra virgine en balsamicoazijn over de salade. Maak de salade af met blaadjes verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie