lekker door de combinatie van gegrilde groenten en geitenkaas. Voor een niet vega- variant smaken uitgebakken spekjes er heerlijk door. Of serveer er koud vlees bij (bijvoorbeeld rollade).
Je hebt nodig:
1 kleine knolselderij (ca. 400 g)
400 g winterpeen
circa 6 eetlepels olijfolie
250 g farfalle (vlinderstrikjespasta) of een andere stevige soort, penne bijvoorbeeld
15 zwarte olijven
75 g rucolasla
het sap van een halve citroen
150 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc naturel)
Oven voorverwarmen op 225 ?C.
Schil de knolselderij, snijd ze in plakken en vervolgens in blokjes. Ook winterpeen dun schillen en in blokjes snijden.
Groenten in braadslede omscheppen met helft van olie. Zout en peper erover strooien. Rooster de groenten in de oven in 20 minuten lichtbruin en gaar.
Schep ze af en toe om. Kook intussen de pasta beetgaar. Pasta afgieten, overdoen in een ruime kom en laten afkoelen tot lauwwarm.
Halveer de olijven en knip de rucola grof. Meng de geroosterde groenten, olijven, rucola, citroensap en rest van olie door de pasta.
Verkruimel de geitenkaas erboven en schep de salade luchtig door.