Hoofdgerechten > Ovenschotels
Witlofschotel met Coburgerham en brie( 3 tot 4 personen, hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Eens een keer wat anders met witlof.
Je hebt nodig:
2 el boter
150-200 g brie
3 grote struiken witlof
6 plakken Coburger ham
2 el mosterd of meer
2-3 el vloeibare honing, of meer
500 g (kant en klare) aardappelpuree.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een passende ovenschaal ruim in met boter.
Breng met een waterkoker 1 l water aan de kook. Snijd de brie in 6 plakken. Snijd de witlofstruikjes doormidden en verwijder de bittere pit.
Leg de witlof in een kookpan en giet het kokende water erover.Breng het water nogmaals aan de kook en kook de witlof ongeveer 5 minuten.
Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Bestrijk de plakken ham dun met mosterd en ruim met honing.
Wikkel om elk stukje lof een plak ingesmeerde ham.
Meng wat mosterd door de aardappelpuree en verdeel de puree over de ovenschaal.
Verdeel de witlofrolletjes erover de puree. Leg op elk witlofrolletje een plak brie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 15-25 minuten in de oven totdat de brie gesmolten en goudbruin is. Haal eventueel de folie de laatste 5 minuten eraf voor een mooi lichtbruin korstje.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie