Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Belegde Broodjes

Ciabatta met avocado en Hollandse garnaal, 4 personen, lunch

(1/1)

Mariëlle:

Een heerlijk broodje (beetje pittig) met de enige echte Hollandse garnaal, de lekkerste van allemaal!  :duim: Bij de Albert Heijn laatst een doosje ONgepelde Hollandse garnalen meegenomen.
Het was leuk werk om ze te pellen, maareh idd, van de 200 g hou je circa 100 g over. En was ongeveer half uur bezig...binnen 10 minuten was t op... :frown:
Heb dus wel respect voor de garnalenpellers onder ons gekregen... :biggrin:


Je hebt nodig:

4  1 persoons ciabatta's, al afgebakken of vers bij de bakker halen
1 limoen
1 rode peper
zakje peterselie
2 bakjes Hollandse garnalen gepeld(dat is dan dus 200 g)
1 avocado,geschild en in dunne plakjes gesneden
wat olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper

Boen de limoen schoon en rasp de schil.Pers de limoen uit.Halveer de peper,verwijder de pitjes en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de peterselie superfijn.
Meng de garnalen met de limoenrasp,olijfolie,wat peterselie, zout en zwarte peper naar smaak en peperstukjes en een beetje limoensap.Bewaar de rest van het sap voor het besprenkelen van de avocado.
Besmeer de ciabatta's met wat (smeerbare) roomboter.
Verdeel de plakken avocado mooi over de ciabatta's. Sprenkel wat limoensap over de avocado.
Verdeel het garnalenmengsel over de broodjes.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie