Voorgerechten > Koude voorgerechten

Zalmtartaar met kruidensla (2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Dit voorgerecht ziet er leuk uit en is makkelijk te maken. En smaakt natuurlijk heerlijk... :biggrin: Proberen dus!

Je hebt nodig:

200 g gerookte zalmfilet
1 limoen (het sap)
2 el cr?me fra?che
zout en peper
5 el olijfolie (extra vierge)
2 tl vloeibare honing
4 takjes selderij in kleine stukjes
1 zakje verse dille (15 g) in kleine stukjes
1 zakje verse kervel (15 g) in kleine stukjes
houd wat van de kruiden apart voor de garnering


Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en pers de limoen uit. Meng in een kom 1 el limoensap met de cr?me fra?che. Schep de zalm er luchtig door en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een andere kom de dressing door de olijfolie te mengen met 2 el limoensap en de honing. Eventueel zout en peper toevoegen naar smaak.

Gebruik alleen de fijne takjes van de selderij en dille. Meng ze samen met de kervel door de dressing.

Spoel 4 kleine kommetjes of kopjes af met water en vul ze met het zalmmengsel. Zet ze even in de koelkast om op te stijven.
Stort de tartaartjes op een mooi klein bordje en verdeel de kruidensla erover. Geef er geroosterd casinobrood bij met wat roomboter.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie