Auteur Topic: 8 dressings, met tips voor welke waarbij past!  (gelezen 2734 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
8 dressings, met tips voor welke waarbij past!
« Gepost op: 17 februari, 2008, 00:42:48 am »


Veel plezier ermee, er staat veel lekkers bij!  :puh2:



****Gemberdressing:   1 el witte wijnazijn, 1 el citroensap, 4 el olijfolie, 1 tl gembersiroop, halve tl mosterd, zout en peper naar smaak.
  Lekker bij:  wortelsalade,taug?, frise? en andere groene slasoorten en warme geroerbakte groentes


****Maanzaaddressing:   1 el azijn, 1 el citroensap, 2 el notenolie, 2 el zonnebloemolie, 1 tl maanzaad geroosterd en fijngestampt, 1 tl mosterd, zout n peper naar smaak
  Lekker bij: Veldslasalade, spinaziesalade en rucolasalade


****Waterkersdressing:  4 el mayonaise, 1 dl yoghurt, anderhalf el walnootolie, 35 g waterkers gepureerd, 1 tl citroensap, zout en peper naar smaak
 Lekker bij: Aardappelsalade, venkelsalade en over visgerechten (magere vissoorten)


****Caesardressing:  1 gekookt ei, fijngeprakt, 1 teen knoflook, geperst, 1 el citroensap, 3 tl Worcestershiresaus, 4-5 fijngehakte ansjovisfilets, 3 el olijfolie en peper naar smaak
 Lekker bij:  Salade van Romeinse sla en over harde rauwkostsalade(worteltjes,kool,...) Geraspte Parmezaanse kaas is extra lekker erover!



****Thaise dressing:  1 el donkere basterdsuiker, sap van 1 limoen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el Thaise vissaus (Nam Pla), 4 el geroosterde fijngehakte pinda's, 4 el   
fijngesneden koriander (of peterselie als je koriander niet lust)
Lekker bij:  Gebakken garnalen, kip, reepjes rundvlees, over een salade van ijsbergsla,lente ui en komkommmer



****Sinaasappeldressing:  Sap van 1 sinaasappel, 4 el druivenpitolie of lichte olijfolie, halve tl fijne mosterd,1 tl honing, zout en peper naar smaak.
  Lekker bij: Salade van ijsbergsla, venkel, of over beetgaar gekookte asperges



****Chilidressing:  1-2 el limoensap, 1 el gembersiroop, 1 el zoete chilisaus, 1 tl ketjap, 1 el notenolie, 5 el arachideolie, zout en peper naar smaak
 Lekker bij:  Salades van (geroerbakte) kool of veldsla of als dipsaus bij een Oosterse maaltijd.



****Komkommerdressing:  1dl wijnazijn, halve el suiker, halve tl zout, witte peper naar smaak
 Lekker bij:  In plakjes gesneden komkommer, minimaal 2 uur laten intrekken in de koelkast.Eventueel nog wat verse dille er over strooien.



       
« Laatst bewerkt op: 19 oktober, 2008, 21:24:49 pm door Marielle »