Lekkere maaltijdsalade;ook leuk als buffetgerecht!Ik eet het het liefst zonder vlees;maar voor de vleesliefhebbers onder ons kun je eventueel stukjes gerookte kipfilet toevoegen;dat smaakt er perfect bij.
Je hebt nodig:
300-400 gram stevige pasta(penne of fussili)
2 appels(granny smith of andere friszure appel)
150 g verse geitenkaas(van die zachte,smeu?ge of geitenkaas met honingsmaak kant en klaar)in kleine plakjes/vlokjes
50 g walnoten,gehakt
100 g rucola
zongedroogde tomaatjes,in stukjes gesneden
flinke scheut vloeibare honing
wat olijfolie
(eventueel in kleine stukjes gesneden gerookte kipfilet)
Let op a.u.b. : indien je zachte geitenkaas gebruikt ZONDER honing toegevoegd;snijd dan de kaas in plakjes en sprenkel de honing erover en laat even intrekken.
Volg verder het recept.
Kook de pasta beetgaar met wat zout,volgens de aanwijzingen op de verpakking.Laat uitlekken en afkoelen.
Schil de appels en snijd ze in smalle parten.Snijd de geitenkaas in dunne plakjes.Knip de rucola in stukjes.
Meng de pasta met een klein beetje olijfolie in een grote kom.Voeg de appel,geitenkaas,walnoten,tomaat en rucola toe.(en evt.de kipfilet)
Sprenkel er wat honing over(naar smaak).
Eet smakelijk!
P.s.: dit recept past er heel goed bij,als je alleen de pastasalade eet:
recept Italiaans gevuld witbrood:
1 pak Koopmans witbroodmix
75-100 g parmaham/coburgerham of iets soortgelijks
75 g rucola
75-100 g geraspte parmezaanse kaas of oude kaas
Maak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rol het deeg uit tot een groot vierkant.Leg hierop de ham,rucola en bestrooi met de (parmezaanse) kaas.
Rol het brood op en vouw de randen goed dicht.Laat het brood 3 kwartier rijzen;bak het brood op 180 graden in ongeveer een half uur gaar en krokant.
Eet smakelijk!