Je hebt nodig:
500 g kippenvleugeltjes/kluifjes
1 el kipkruiden
2 el sesamzaad
2 el olie
stevige,grote plastic zak(bijvoorbeeld diepvrieszak)
Voor de sat?saus:
Halve pot pindakaas(375 g)
wat water of melk(met melk word de saus wat romiger)
1 tl sambal oelek
1 tl gemberpoeder(djahé)
1 el ketjap manis
wat peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vul de plastic zak met de kipkruiden,sesamzaad,olie en de kippenvleugeltjes.Schud zoat alles goed verspreid wordt.Laat even intrekken.
Bak/grill de kippenvleugeltjes in ongeveer een half uur gaar en knapperig.De sesamzaadjes mogen niet verbranden;zet eventueel de temperatuur wat lager.
Intussen maak je de sat?saus;
Doe in een steelpannetje de pindakaas,zet op een zacht vuurtje.
Voeg net zoveel water toe totdat de gewenste dikte is bereikt.
Voeg de sambal,gemberpoeder,ketjap en zout en peper toe naar smaak.
Laat alles even doorpruttelen tot de gewenste dikte.Voeg eventueel extra water of melk toe.
Serveer de saus bij de kippenvleugeltjes.Eet smakelijk!