Aardappelgerechten & Salades > Salades

Griekse witte bonensalade(lunch/bijgerecht 4 personen)

(1/1)

Mariëlle:

Als je wel eens bij de Griek uit eten gaat,herken je deze salade wel.Witte bonen(zij gebruiken van die mega grote joekels)in een tomatensaus.
Dit is een variant ervan,met haricots verts(fijne sperziebonen)extra groente en wat kruiden.Eet smakelijk!  :wijn:


Je hebt nodig:

200 g haricots verts(fijne verse groene bonen/sperziebonen)
zout,versgemalen zwarte peper
1 blik witte bonen,400 g
1 grote ui
verse dille
rucola
olijfolie extra vierge
200 g verse spinazie
4 tenen knoflook
125 ml tomatenblokjes, blik 400 g

Was en punt de groene boontjes en snijd ze in stukjes.
Kook ze in wat water met zout beetgaar in 5 minuten.
Laat ze uitlekken.
Laat de witte bonen uitlekken.Pel en snipper de ui.Knip de dille fijn en snijd de rucola grof.
Verwarm wat olie in een pan.Bak de ui glazig.Schep de spinazie erdoor.Pel de knoflook en pers ze uit boven de spinazie.
Voeg de witte bonen,haricots verts en tomaatblokjes toe.Breng op smaak met zout en peper.
Stoof alles 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg de rucola toe met wat olie en verwarm 1 minuut mee.
Lekker met wat plakjes fetakaas en/of boerenbrood.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie