Sauzen en marinades > Koude sauzen

Griekse knoflooksaus (Skordalia)

(1/1)

Mariëlle:
Deze stevige saus is heerlijk bij vlees,groenten of geroosterd brood.

Je hebt nodig:

3 teentjes knoflook
1 snee (oud) witbrood
halve tl zout
1 zakje blanke amandelen (65 g)
1 dl olijfolie
2 tl witte wijnazijn
enkele druppels citroensap
peper,klein beetje suiker
vijzel

Pel en snipper de knoflook.Verwijder de korstjes van het brood,dompel het onder in water en knijp het uit.
Hak de amandelen fijn.Vijzel de knoflook en het zout fijn.
Voeg in gedeeltes wat brood,amandelen en olie toe;totdat er een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met azijn,citroen,peper en een snufje suiker.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie