Tzatziki;lekker Grieks, smaakt goed bij gegrilld vlees of bij gepofte aardappels,...bij de bbq of gourmet... Ik zou zeggen;gewoon proberen!
Je hebt nodig:
3 tenen knoflook
1 komkommer
400 g Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1-2 el zout
3 tl witte wijn azijn
zout en versgemalen zwarte peper
3 takjes dille, fijngeknipt
2 el gehakte munt of peterselie
Pel en snipper de knoflook.Schil de komkommer,verwijder de zaadjes(bijvoorbeeld d.m.v. een theelepeltje)en rasp de komkommer.
Wikkel de komkommer in een theedoek , voeg iets zout toe, laat 20 minuten staan. Druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Meng de yoghurt met de knoflook,komkommer en olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de dille, peterselie en/ of munt toe.
Zet het geheel in de koelkast,minimaal 2 uur,zodat alle smaken kunnen intrekken.Serveer koud.