Lekker een keer vegetarisch.De broccoli wordt eigenlijk helemaal gebruikt,de roosjes ?n de steeltjes.De steeltjes gaan door de saus.
500 g fussili(of andere stevige pastasoort, bijv. penne
600 g broccoli,de roosjes en de stelen apart gekookt
2 el pecannoten
1 el peterselie
4 el olijfolie
1 el parmezaanse kaas, geraspt
2 knoflooktenen, geperst
1 el citroensap
handje waterkers of rucola(rucola wel fijnsnijden)
peper en zout naar smaak
Kook de pasta gaar in water met wat zout, volgens de gebruiksaanwijzing.Kook de roosjes in een andere pan met water en wat zout.
Maal de stelen van de broccoli met de pecannoten,peterselie,olijfolie,parmezaanse kaas en citroensap in een vijzel,hakmachine of staafmixer.Breng op smaak met zout en peper.Nu heb je de broccolisaus.
Giet de pasta en broccoliroosjes af.
Meng de pasta met de broccoliroosjes,verdeel de broccolisaus erover en verdeel de waterkers of rucola erover.Bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!