Auteur Topic: Gevulde courgettes (hoofdgerecht 4 personen)  (gelezen 1889 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gevulde courgettes (hoofdgerecht 4 personen)
« Gepost op: 11 september, 2007, 21:09:46 pm »
H?t favoriete recept van mijn zwager en schoonzus(en inmiddels ook van ons  :yes:).
Ze hebben een eigen groententuin en verrassen ons af en toe met lekkere aardbeien,boontjes of...courgettes! :puh2:



Je hebt nodig:

2 grote courgettes
2 uien
300 g gehakt
2 blikken tomatenblokjes ? 400 g
pittige gehaktkruiden naar smaak (bijvoorbeeld gehaktmix paprika)
2 el zonnebloemolie
1 grote theelepel sambal
1 zakje geraspte kaas
zout en peper naar smaak
1 pak basmati of wilde & witte rijst

Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een ruime ovenschaal in.
Was de courgettes, halveer ze in de lengte en hol ze uit tot circa 1 cm van de rand.Bewaar het vruchtvlees.
Pel en snipper de uien.Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het vocht op.
Snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine blokjes.Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui ongeveer 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het in vlot tempo rul,voeg de kruidenmix en de sambal toe.Bak ongeveer 4 minuten,voeg dan het vruchtvlees van de courgette toe en bak even mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit circa 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.

Vul de courgettes hoog op met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas rijkelijk over de gevulde courgettes.Schenk het opgevangen tomatensap over de bodem van de ovenschaal.

Bak de courgettes in het midden van de oven gaar in circa 20 minuten.
Kook intussen de rijst,serveer de courgettes met de rijst.

Eet smakelijk! :duim: