Hoofdgerechten > Schaal- en Schelpdieren
Griekse garnalen uit de oven (2 à 3 personen, hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Gamba's op Griekse wijze uit de oven, superlekker en heel gemakkelijk te maken!
Ze worden gegratineerd met feta... :puh2:
Je hebt nodig:
grote gamba's, gepeld, hoeveelheid naar behoefte (diepvries, ontdooid en uitgelekt, afgedroogd met keukenpapier)
2 el olijfolie
3 lente uitjes of bosuitjes in ringetjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd en in kleine reepjes gesneden
2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in stukjes gesneden of kleine trostomaatjes aan de steel
2 el ouzo of Pernod (anijslikeur)
125 ml crème fraîche
versgemalen zwarte peper, klein beetje zout
150 g feta kaas, verkruimeld
extra: 4 stuks 1 persoons ovenschaaltjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de garnalen over de 4 ovenschaaltjes.
Doe de olie in een pan en bak hierin de uitjes, knoflook, rode peper en tomatenblokjes ongeveer 5 minuten.
Het vocht van de tomaten moet goed verdampt zijn. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg wat zout en peper toe naar smaak.
Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover.
Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer het geheel lichtbruin in ongeveer 10 minuten.
Serveer met boerenbrood en misschien nog een soepje vooraf...eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie