Auteur Topic: Gegrilde zalm met basilicum-olie(hoofdgerecht 2 personen)  (gelezen 2210 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gegrilde zalm met basilicum-olie(hoofdgerecht 2 personen)
« Gepost op: 02 september, 2007, 16:23:57 pm »
Dit is een supersimpel recept,maar l?kker!

Je hebt nodig:

1 biologische citroen
2 el basilicumolie,kant en klaar maar liefst zelfgemaakt(zie recept hieronder)
2 zalmfilets van minimaal 150g

Verwarm de oven voor op 180 graden.Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng het raspsel (zest) met de basilicumolie en zout en peper naar smaak.
Verdeel het mengsel over de visfilets en leg ze in een ovenschaal die ietsje is ingevet met olie.
Bak de vis in ongeveer 8 minuten;de binnenkant mag nog ros? zijn.
Lekker met gebakken krieltjes en boontjes.

Basilicumolie:

Doe 40 g basilicumblaadjes in een kom en schenk er heet water over.Laat de blaadjes direct uitlekken en spoel ze koud onder de kraan.
Druk het vocht eruit en pureer ze in een keukenmachine of vijzel met 1 el keukenzout en 2,5 dl olijfolie.
Schenk de olie eventueel door een zeef om de grotere delen te verwijderen.
De olie is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast,of vries het in in een ijsblokjesvorm,zo heb je altijd wat voorraad.
Smaakt lekker in marinades,bij vlees en vis of door salades.
« Laatst bewerkt op: 09 mei, 2010, 18:38:40 pm door Marielle »