Heerlijk luchtige omelet met een zachte vulling van zoals de naam al zegt, ham en kaas ;) snel klaar, smullen maar!
Je hebt nodig:
4 eieren, geklopt
een scheutje room
peper en zout
2 plakken ham en 2 plakken kaas
wat versgehakte groene kruiden, zoals bijvoorbeeld platte peterselie
wat lente uit, in dunne ringetjes
ruime koekenpan met anti aanbaklaag
Voor erbij: 2 sneetjes brood met boter en eventueel wat rauwkost
Klop de eieren luchtig met een scheutje room en wat zout en peper naar smaak.
Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet zachtjes lichtjes gaar, de bovenkant mag nog iets vloeibaar blijven,de onderkant iets licht gebruind.
Verdeel de plakken kaas en ham op de helft van de omelet en klap de omelet om zodat je een halve maan vorm krijgt en de ham en kaas als vulling in de omelet zit.
Laat even staan op een zacht vuurtje en warm goed door tot de kaas gesmolten is.
Serveer direct, bestrooi met de verse groene kruiden en lente ui en geef er brood en boter. Eet smakelijk!