Auteur Topic: Frittata van garnalen met peterselie (2 personen hoofdgerecht)  (gelezen 5580 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Frittata van garnalen met peterselie (2 personen hoofdgerecht)
« Gepost op: 13 november, 2011, 13:25:30 pm »
Een frittata is eigenlijk Italiaans voor een omelet, nu heerlijk gevuld met garnalen!

Je hebt nodig:



6 grote eieren
een handvol verse peterselieblaadjes, fijngehakt
de geraspte schil van 1 citroen
het sap van een kwart citroen
1 volle eetlepel van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
180 g verse, gepelde garnalen
een flinke klont boter
olijfolie
wat gedroogde chilipeper (molentje)


Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Klop in een kom de eieren met een snufje zout en peper los en doe er de peterselie, citroenschil, citroensap en Parmezaanse kaas bij. Hak de helft van de garnalen in grove stukjes, laat de rest heel en gooi alles in de kom.

Verhit de boter met een flinke scheut olijfolie in een kleine, zware, ovenvaste pan met antiaanbaklaag en schenk het eiermengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende 1 minuut langzaam door elkaar en zet de pan daarna in de oven. (Je krijgt vaak frittata's die heel goed doorbakken zijn, maar ik zet ze liever iets korter in de hete oven, zodat ze bovenop een beetje kleur hebben en van binnen wel gestold, maar nog niet door en door gaar zijn.)

Bak de frittata 4 tot 5 minuten, tot hij goudkleurig begint te worden - hij zal een beetje rijzen, zodat hij heerlijk luchtig wordt. Strooi de Spaanse peper erover en schuif hem op een bord. Serveer de frittata met een eenvoudige rucolasalade, lekker brood en een glas goede wijn. Heerlijk, eet smakelijk!