Auteur Topic: Romige aspergesoep (4 personen)  (gelezen 11819 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Romige aspergesoep (4 personen)
« Gepost op: 06 mei, 2016, 19:17:45 pm »
..ze zijn er weer..asperges!
Naast dat er heerlijke gerechten mee te maken zijn is de soep natuurlijk ook onmisbaar!
Van asperges gebruik je alles, van schil tot "kontje" waarmee je een heerlijke bouillion trekt als basis voor de aspergesoep.
Niks weggooien dus ;)


Probeer dit recept eens, goed te maken en smaakt heerlijk romig door een scheutje toegevoegde (kook)room.


Je hebt nodig:


500 g witte asperges
2 groente boullionblokjes
1 aardappel, geschild en in blokjes
2 sjalotjes, fijngehakt
wat olijfolie
1 tl kerriepoeder
50-100 ml (kook)room
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
verse peterselie, fijngehakt


Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de boullionblokjes toe.
Snijd intussen de kontjes van de asperge (circa 3 cm van de onderkant) en schil ze voorzichtig.
Voeg de kontjes en de schillen van de asperges toe aan het kokende water en laat alles zo'n half uur op zacht vuur meepruttelen en intrekken.


Schil intussen de aardappel en pel/snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes zachtjes aan in wat olijfolie en 1 theelepel kerriepoeder.
Snijd de asperges in stukjes naar wens.


Verwijder met een schuimspaan de kontjes en aspergeschillen uit de pan en gooi deze weg.
Voeg vervolgens de aardappel toe, het sjalot-kerriemengsel en alle aspergestukjes en kook de soep nog zo'n 20 minuten door op zacht vuur.


Haal met een schuimspaan ongeveer de helft van de aspergestukjes apart voor later gebruik en pureer de soep met een staafmixer.
Breng naar wens op smaak met zout en/of peper,voeg wat room toe (50-100 ml naar smaak) en warm de soep nog even goed door.
Garneer met wat versgehakte peterselie.


Genieten maar!


TIP: ook lekker met wat stukjes ham of gerookte zalmsnippers door de soep