Auteur Topic: Pittige tomaten - paprikasoep met rode peper (2 à 3 personen)  (gelezen 7090 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pittige tomaten - paprikasoep met rode peper (2 à 3 personen)
« Gepost op: 04 januari, 2015, 20:17:11 pm »
Speciaal voor de liefhebbers van pittig, gisteren gemaakt en het was heerlijk!
Dit is een vegetarische variant maar er kunnen natuurlijk desgewenst soepballetjes toegevoegd worden. Ik maak ze zelf van saucijsvlees, miniballetjes van draaien en even laten meekoken.
Zet als extra wat crème fraîche op tafel, dit kan desgewenst naar smaak worden toegevoegd,dat maakt de smaak wat milder.

Je hebt nodig:

2 rode paprika's in stukjes,ontveld (20 minuten in de oven op 200 graden, daarna in een zakje doen en laten afkoelen om het vel en de steel te verwijderen)
ongeveer 350 g tomaten, in stukken (harde deel waar steel zit verwijderen)
2 sjalotten, gesnipperd
1 rode chilipeper, fijngesneden met pitjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 pot Struik basis voor tomatensoep
zout en versgemalen zwarte peper
olijfolie om in te bakken
crème fraîche en wat fijngesnipperde bieslook

Extra: staafmixer

Fruit in wat olijfolie de knoflook en de sjalot aan. Bestrooi met zout en zwarte peper.
Voeg na een poosje de gesneden peper toe en bak mee.
Voeg de tomatenstukjes en de paprikastukjes toen en laat alles zachtjes garen.

Voeg de pot tomatenbouillon toe samen met 2 liter water en laat even rustig doorpruttelen.
Laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer tot een mooi gladde soep.

Nu kun je desgewenst de gehaktballetjes toevoegen en even mee te koken.

Dien de soep direct op met een lepel crème fraîche en wat bieslook, of geef het er apart bij. Eet smakelijk!