Voorgerechten > Soepen

Bouillabaise(klassieke Franse vissoep,4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Deze goedgevulde soep is te gebruiken als hoofdgerecht;lekker met stokbrood of boerenbrood. :wijn:

Je maakt eerst de basistomatensoep,daarna de rest.

2 el olie
1 grote fijngesneden ui
2 teentjes knoflook,geperst
3 el tomatenpuree
400 g gepelde tomaten uit blik
750 ml vis-of kippenbouillon van tablet.
2 laurierbladeren
zout,versgemalen peper
4 tl suiker

Voor de bouillabaise:
halve liter witte wijn
10-20 saffraandraadjes
3 middelgrote aardappels,geschild en in blokjes
600-800 g gemengde verse visfilet,in plakjes
12 grote garnalen of 2 handjes kleine Hollandse garnalen.

Verhit voor de basissoep de olie in een pan en fruit de ui,knoflook en tomatenpuree ongeveer 5 minuten totdat de ui zacht is.
Voeg de gepelde tomaten toe met de bouillon,laurier,2 tl zout,2 tl suiker en wat peper.Laat alles ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen.Verwijder de laurierbladeren.

Voeg aan deze basissoep de wijn,saffraan,aardappels ,2tl zout,peper naar smaak en de rest van de suiker toe en laat alles zachtjes een kwartier doorkoken totdat de aardappelblokjes gaar zijn.
Roer de vis en iets later de garnalen erdoor,doe het deksel op de pan en laat alles ZONDER roeren 5 tot 7 minuutjes zachtjes doorkokentotdat de vis gaar is.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie